Kaidi Finlandin toimitusjohtaja Pekka Koponen esiintyy Rovaniemellä järjestettävässä kaksipäiväisessä Arctic Business Forumissa 6.–7.4.2016. Koponen on puhujana seminaarin avauspäivänä Euroopan ja Kiinan välistä arktista yhteistyötä käsittelevässä osuudessa. 

Järjestyksessään seitsemännessä Arctic Business Forumissa on puhujina myös mm. ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka, Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Charles C. Adams Jr. sekä Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Rovaniemellä järjestettävä tapahtuma käsittelee arktisen alueen kasvavaa bisnespotentiaalia, josta Kaidi Finlandin hanke on erinomainen esimerkki. Kaidi Finland ilmoitti helmikuussa suunnitelmistaan rakentaa toisen sukupolven biopolttoainejalostamo Kemiin vuoden 2019 loppuun mennessä. Investoinnin kokonaisarvo olisi jopa miljardi euroa. Hanke olisi toteutuessaan ensimmäinen laatuaan niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti. 

Kaidi Finland on osa kiinalaista Sunshine Kaidi New Energy Groupia, joka on Kiinan suurimpia bioenergiatoimijoita. Yhtiö on kartoittanut jo pitkään mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa Aasiasta Eurooppaan.