Sunshine Kaidi New Energy Groupin Euroopan investointistrategiasta vastaava varatoimitusjohtaja Carl Haglund ottaa vastuulleen myös Kaidi Finlandin toimitusjohtajan tehtävät. Kaidi Finlandin toimitusjohtajana hankkeen julkistamisesta saakka toiminut Pekka Koponen jatkaa Kemiin suunnitellun biojalostamohankkeen johdon neuvonantajana omistamansa konsulttitoimisto Spinversen kautta.

Pekka Koposen ja Spinversen tehtävänä on ollut perustaa ja rakentaa Kaidille Suomen tytäryhtiö avaimet käteen -periaatteella. Kaidi Finlandin toiminta on nyt valmis siirrettäväksi seuraavaan vaiheeseen. Suomi ja Kemin biojalostamo ovat Kaidin Euroopan investointistrategian olennainen osa ja Kaidi Finlandin toimitusjohtajuus on luonnollinen lisä tehtävääni. Olemme erittäin tyytyväisiä Pekka Koposen työhön, ja yhteistyö hänen ja Spinversen kanssa jatkuu entisellään”, Haglund toteaa.

Kaidi Finland suunnittelee Kemiin miljardin euron biojalostamoa. Toteutuessaan tehdas tuottaisi toisen sukupolven biopolttoaineita, uusiutuvaa dieseliä ja bensiiniä. Jalostamon pääraaka-aineena toimisi energiapuu.

Kaidi Finlandin pääkonsulttina Suomessa on toiminut projektin alkumetreiltä saakka innovaatiokonsulttitoimisto Spinverse. Sen toiminnan painopisteitä ovat olleet Kaidi Finlandin liiketoiminnan suunnittelu, rahoitusjärjestelyt ja yhteistyökumppanien valinta.

”Kaidi Finlandin toimitusjohtajuus on ollut urani mielenkiintoisin vuokrajohtajatehtävä ja erittäin palkitseva kokemus. Kemin hanke on saanut taakseen valtavasti tukijoita ja todistanut Suomen biotalousstrategian voiman ulkomaisten investointien houkuttelijana. Viime kuukausien aikana projektissa on saavutettu tärkeitä merkkipaaluja, kuten EU:n myöntämä lähes 90 miljoonan euron investointitukipäätös. Nyt on sopiva hetki antaa viestikapula Haglundille ja jatkaa uudessa roolissa”, Koponen kertoo.